Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

DEYE

29. 4. 2023

Prozkoumejte nejnovější řešení Deye pro komerční a rezidenční projekty

Vzhledem k obrovské poptávce po rezidenčních hybridních měničích jsme zvažovali přidání nového výrobce do svého portfolia. Po mnoha průzkumech a analýzách požadavků místního trhu bylo rozhodnuto. V úvahu byla brána následující kritéria:

 

        • Cena produktu
        • Nepřetržitá dostupnost
        • Kompatibilita s různými výrobci baterií
        • Integrace s generátory a dalšími zdroji energie
        • Uživatelsky přívětivé rozhraní
        • Místní podpora

 

Jako výrobce byla společnost Deye založena v Ningbo v Číně v roce 2000. Kromě toho v roce 2007 společnost zahájila výrobu svého prvního měniče a za pouhých 10 let již dodala 30 000 hybridních měničů. V roce 2021 toto číslo dosáhlo 70 000.

 

Výkony jednofázového měniče v síti od 1,5 do 10,5 kW jsou vhodné pro rezidenční střešní aplikace. Dodává se s jedním nebo dvěma MPPT, použitelnými pro jednoduché a vícenásobné zarovnání střech. A co víc, nový produkt-SUN-10,5KG je jedním z modelů s maximálním výkonem jednofázových on-grid střídačů na trhu.

 

Řešení a servis od Deye – profesionálního výrobce jednofázových řetězcových invertorů .

Výkonový rozsah třífázového síťového invertoru Deye je od 4 kW do 110 kW s 230/400 Vac. Může se tedy připojit k veřejné síti (230/400 V) přímo bez transformátoru.

 

Pro SUN-110K-G03 má 6 MPP trackerů a 24 párů strun. Maximální DC příkon je až 150 kW. Může tak ušetřit investice do zařízení připojením více FV modulů.

 

Řešení a servis od předního výrobce 3fázových řetězcových invertorů .

Hybridní měniče Deye jsou kompatibilní s 25 různými značkami baterií, a proto existují 2 různé typy měničů:

 

        • Nízké napětí (rozsah napětí baterie 40-60 V): jednofázové a třífázové řešení
        • Vysoké napětí (rozsah napětí baterie 160-700 V): třífázové řešení

 

Vysokonapěťové hybridní měniče mají výkon od 5 do 50 kW a je možné paralelně zapojit až 10 měničů bez dalšího vybavení. Navíc ne všechny připojené střídače by měly mít stejný výkon.

Pracovní režimy

Díky kompaktnímu designu a vysoké hustotě výkonu tato řada podporuje poměr 1,3 DC/AC, čímž šetří investice do zařízení. Invertory této řady mají chytré chlazení, které jim umožňuje provoz ve vysokých teplotách (>45°).

 

Nízkonapěťové hybridní měniče mohou být jednofázové a třífázové. Jednofázové měniče mají výkonový rozsah 3-8 kW a 2 samostatné MPPT. Třífázové střídače – od 5 do 12 kW se 2 samostatnými MPPT. 

Jednofázové může připojit až 16 položek paralelně a třífázové – až 10. Nízkonapěťové měniče mohou být vybaveny inteligentním nebo neutrálním chladicím systémem – v závislosti na typu.

 

Stejně jako většina moderních hybridních řešení na trhu umožňuje Deye samostatné obvody k hlavnímu zátěžovému okruhu a záložnímu (kritickému) zátěžovému okruhu. Deye však podporuje nevyvážené zatížení sítě nejen během normálního režimu, ale také v záložním režimu při výpadku proudu. Jedinou podmínkou je, že nevyváženost zátěže na 1 fázi nesmí překročit 51 % celkové zátěže. Navíc je možné připojit elektrocentrálu k hybridnímu měniči Deye – pro tento účel je k dispozici vyhrazený port

Není potřeba instalovat další ATS zařízení pro uživatele mezi generátor a střídač. Napěťový výstup z generátoru je signálem pro měnič, aby jej rozpoznal a přepnul na požadovaný program. Vestavěný vypínač ON/OFF snadno vypne výstup v případě nouzové situace. Kromě toho může být místo generátoru energie připojeno další výkonové zařízení, například stringový střídač.

Kromě toho by místo generátoru energie mohlo být připojeno další výkonové zařízení, jako je stringový invertor. Toto řešení je flexibilnější i v případě výpadku proudu a zprovozní celý systém. Toto řešení umožňuje využít výstupní energii z stringového střídače k ​​nabíjení baterie nebo k napájení zátěže.

Hybridní střídač také může pracovat nejen s generátory elektřiny, ale také s větrnými turbínami. Na první MPPT je technicky možné připojit např. fotovoltaické moduly a na druhý MPPT větrnou turbínu.

Všechny střídače jsou vybaveny barevnými uživatelsky příjemnými dotykovými obrazovkami. To umožňuje snadné sledování a správu nastavení systému. Například je možné zvolit pracovní režim přímo z obrazovky měniče. Deye Hybrid Inverter umožňuje uživatelům nastavit časová okna pro nabíjení a vybíjení systému ukládání energie. V této konfiguraci vám hybridní střídač umožňuje snížit účty za elektřinu přizpůsobením činnosti systému tarifům za elektřinu.

Všechny střídače uvedené v nabídce splňují všechny požadované certifikace a prohlášení o shodě.